Z letom 2002 se je v mislih nekaterih zagnanih domačinov porodila ideja o ustanovitvi Športnega društva, ki bi kraju dal pečat in ga promoviral v naši majhni državi. Naše društvo premore lepo število aktivnih članov, ki skrbijo, da se šport razvija in je stalnica v našem kraju.

ŠD Lepa Njiva na zaključku prve sezone lige malega nogometa Lepa Njiva

Že v samem začetku nam je prijazen domačin odstopil košček svoje zemlje, kjer se je zgradilo povsem novo odbojkarsko igrišče. Z veliko truda in delavnostjo je nastalo moderno igrišče s sodobno razsvetljavo. Poleg igrišča smo zgradili še brunarico ter tribune, celotno okolico pa tlakovali in sodobno uredili. V letu 2010 smo s pomočjo občine obnovili in modernizirali nogometno igrišče, postavili reflektorje, dogradili tribune ter postavili brunarico. V naslednjih letih smo poleg brunarice postavili še nadstrešek ter tlakovali in sodobno uredili celotno okolico. Obe igrišči zdaj omogočata kakovostno športno udejstvovanje za naše člane kot tudi za ostale prebivalce kraja in širše okolice.

Pregled dela ŠD Lepa Njiva skozi čas – Nogometno igrišče

Naše društvo premore moško nogometno ekipo ter odbojkarske ekipe, ki so precej uspešne na svojem področju. Vse od ustanovitve dalje se udeležujemo številnih turnirjev, ki jih zapuščamo z uspešnimi rezultati in uvrstitvami pod sam vrh oziroma celo na sam vrh. Že več let naša nogometna ekipa nastopa v ligah znotraj naše regije. Pohvalimo se lahko z večjim številom  naslova prvakov lig v Mozirju, Šmihelu, Žekovcu in Lepi Njivi. Poleg naslovov smo dosegli še nekaj uvrstitev na visoka mesta.

Z vsakim letom, ki pride se soočamo z organiziranjem nogometnega turnirja za moške, športnega vikenda trojk, kjer potekajo turnirji v nogometu, odbojki, košarki in vleki vrvi ter turnirja odbojke za mešane ekipe oziroma turnirja za moške in ženske. Leta 2002 smo prvič organizirali tudi pohod po našem kraju, ki združuje vse generacije in poskrbi za prijetno druženje. Prav zaradi tega vse od leta 2006 vsako leto poskrbimo, da se pohod redno organizira. Z letom 2011 smo pričeli tudi z organizacijo lige malega nogometa za moške na našem nogometnem igrišču. Liga poteka v dvokrožnem sistemu (jesen, pomlad), kjer se vsaka sodelujoča ekipa dvakrat pomeri z vsako. Po vseh odigranih krogih so najboljši nagrajeni s pokali, prav tako pa je nagrade deležen tudi najboljši strelec lige. Poleg glavnih aktivnosti skrbimo tudi za redne termine rekreacije. V času poletja tako enkrat tedensko organiziramo rekreativno igro nogometa, košarke in odbojke; v zimskem delu leta pa namizni tenis in nogomet, ki ju izvajamo v podružnični šoli Lepa Njiva in TVD Partizan Mozirje.

Pregled dela ŠD Lepa Njiva skozi čas – Odbojkarsko igrišče

Čeprav naše društvo ne sodi med večje pa so zagnanost in številna odrekanja vseh nas tista, ki nam omogočajo, da smo uspešni, prepoznavni in polni pozitivne energije.

Ne nazadnje kot pravi znani pregovor »V slogi je moč.«

Kolaži in časovnice za download

Kolaž “Uspehi in dosežki” 1000×700 (.pdf)
Časovnica “Odbojka” 1000×700 (.pdf)
Časovnica “Nogomet” (.pdf)
Kolaž “Delovne akcije” 1000×700 (.pdf)